Alfa Romeo 159

categories : | 0 yorum »





Alfa Romeo Style Centre ve Giorgetto Giugiaro işbirliği ile tasarlanan Alfa Romeo 159 Sportwagon 4.660 mm’lik toplam uzunluğu ile sedan modeliyle aynı boyutlara sahip. Ön farlarından arka tamponuna kadar uzanan akıcı hatların zarif ve şık bir görünüm kazandırdığı aracın genişliği 1.828 mm, yüksekliği 1.425 mm, dingil mesafesi ise 2.700 mm.

Sedan modeli kadar kompakt ve aynı uzunluğa sahip, hiçbir zaman spor bir otomobil olduğunu da unutmayan Alfa Romeo 159 Sportwagon adeta çift kişilikli bir özellik sergiliyor. Station wagon modellerde bulunan ‘ekstra hacmin’ kesinlikle göze çarpmadığı sportif bir otomobil olan Alfa Romeo 159 Sportwagon, boş zamanlarda ya da iş amacıyla kullanılmak üzere, birçok gereksinimi karşılayabilecek şekilde tasarlanan iç mekanla bagaj bölmesini birleştiriyor. Sportiflik ve performanstan taviz vermeyen Alfa Romeo 159 Sportwagon, 1.8 MPI 140 bg ve 1.9 JTS 160 bg benzinli motorların yanısıra, 4 bin devirde 150 bg (110 kW) maksimum güç ve 2 bin devirde 320 Nm (32,6 kgm) tork üreten güçlü 1.9 JTD 16 valfli dizel motor ve otomatik vites seçeneğine sahip. Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTS versiyonu, 0 km/s’den 100 km/s hıza 9,9 saniyede ulaşırken, 210 km/s maksimum hıza sahip.

EuroNCAP değerlendirmelerinde güvenlik konusunda 5 yıldızla ödüllendirilen Alfa Romeo 159 gibi, Alfa Romeo 159 Sportwagon da, tasarımcılarının güvenlikle ilgili her konuya gösterdiği büyük dikkati yansıtıyor. Sürücünün tüm dikkatini yola yoğunlaştırmasını sağlayan önleyici güvenlik özellikleri arasında; rahatlık, sessiz çalışma, klima sistemi, ergonomik sürüş konumu, kontrollerin ve okunan göstergelerin düzeni yer alıyor. Bunun yanı sıra aktif güvenlik sistemlerinde EBD ile tamamlanan ABS, Dinamik Kontrol Sistemi (VDC), Kayma Önleyici Düzenek (ASR), acil frenlerde devreye giren Hidrolik Fren Desteği (HBA) ve yokuşta kalkışları kolaylaştıran Hill Holder gibi yol tutuş, frenleme kapasitesi ve aracın dinamik yapısı üzerinde tam kontrol sağlayan sistemler bulunuyor. Alfa Romeo 159 Sportwagon’un gerçekten eşsiz olduğu konu ise pasif güvenlik. Otomobilde, aktif gergili ve azaltılmış yük sınırlayıcılı emniyet kemerleri, sekiz adete kadar çıkabilen hava yastığı (diz hava yastıkları ve tüm camı kaplayan perde hava yastıkları ile) ve arkadan gelen darbeler sırasında kafalığı yolcunun boyun bölgesine daha da yakınlaştıran ‘kırbaç etkisini önleyici’ bir cihazla donatılmış kafalıklar bulunuyor. Alfa Romeo 159 Sportwagon’un kaportasının burulma dayanıklılığı da en üst düzeyde güven sağlıyor. Bunu sağlayan özellikler sedan modelinde de kullanılan, yüksek performanslı sac malzemelerle ve lazer kaynağıyla üretilen zemin paneli ve karoser mimarisine Alfa Romeo mühendisleri tarafından eklenen bazı değişiklikler. Bu ekipmanlar ve diğer güvenlik önlemleri sayesinde Alfa Romeo 159 Sportwagon, yolcu koruması konusunda en katı standartları dahi kolaylıkla karşılamaktadır. Bu durum birçok çarpışma testi, kayma testi ve bilgisayar simülasyonu ile kanıtlanmıştır.


Add Post To: | Digg| Technorati| del.icio.us| Stumbleupon| Reddit| BlinkList| Furl| Spurl| Yahoo| Simpy|

0 yorum