2009 AUDİ A3

categories : , | 0 yorum »








Otomobiller genellikle 5 yıl süresince güncelliğini koruyacak şekilde tasarlanır, ilk 3 yılın ardından makyajlanarak yüzünün eskimesi önlenir ve 5. yıl yeni bir kasa ile tekrar tüketicilerin beğenisine sunulur. Audi A3 modeliyle bu ezberi bozarak sınıfında çok başarılı olmasına rağmen artık yaşlılık belirtileri göstermeye başlayan A3 modelini ikinci kez makyajlayarak basına tanıttı.

Yeni A3, Audi’nin son dönemdeki tasarım çizgisi etkisinde yeniden şekillendirilmiş. 7 ileri çift kavramalı S tronic şanzıman ve “Manyetik Sürüş Sistemi” gibi bir takım teknolojik yeniliklere sahip olacağı açıklanan A3’ün 3 kapılı versiyonunun uzunluğu da bu güncelleme operasyonuyla 25 mm arttırılarak 4240 milimetreye çıkarılmış.

A3’ün iç tasarımında da dışı gibi küçük değişiklikler yapılmış. Ufak alüminyum detaylar, tekrar şekillendirilen düğme ve kontrol panelleri ancak dikkatli gözler tarafından farkedilebilen değişiklikler. Kırmızı ibrelerden oluşan siyah kadran ile yenilenen gösterge paneli, sürücünün hangi viteste olduğunu izleyebildiği vites göstergesi ve yüksek çözünürlüklü beyaz karakterlere sahip sürücü bilgi ekranı A3’ün yeni özellikleri arasında sayılabilir. Kullanıcısına 1080 litreye kadar yükseltilebilen bagaj hacmi sunan A3'ün Sportback versiyonunda ise bagaj hacmi 1100 litreye ulaşabiliyor. A3'ün Quattro versiyonu, özel arka aksı nedeniyle biraz daha küçük bir yükleme hacmi sunabiliyor.

Yenilenen A3’ün motor seçenekleri de bir hayli geniş. Giriş seviyesi olan ve artık VW grubu araç meraklılarına bıkkınlık getiren 1.6 litre 102 HP motorun yanı sıra 1.4 TFSI 125 HP, 1.8 TFSI 160 HP, 2.0 TFSI 200 HP, 3.2 quattro V6 250 HP benzinli ve 1.9 TDI 105 HP, 2.0 TDI 140 HP 2.0 TDI 170 HP dizel olmak üzere bir çok motor seçeneği mevcut.

A3’ün sadece iki giriş seviyesi motorlarında (1.6 ve 1.9 TDI) beş ileri manuel şanzıman sunulurken diğer tüm versiyonlarda 6 ileri manuel şanızman standart olarak sunuluyor. 3.2 litrelik V6 versiyonda ise tam otomatik veya yarı otomatik S tronic şanzıman opsiyonu bulunuyor.

Öte yandan Yeni A3'te Audi’nin konforlu sürüş hedefleyen “Manyetik Sürüş Sistemi” de opsiyonel olarak opsiyon listesindeki yerini alıyor.

Makyaj operasyonundan S3 modelide nasibini almış. Bundan böyle Sportback kasa formuyla üretilecek olan S3, direkt enjeksiyonlu 2.0 TFSI motorun güncellenen versiyonunu kullanıyor. Bu motor 265 HP güç ve 350 Nm tork üretiyor.

Gövde tasarımında yapılan değişiklikler sonucunda ağırlaşan ve rüzgar direnci artan S3 Sportback’in 0-100 km/s hızlanması önceki versiyon S3’e göre,0,1 saniye artarak 5.8 saniyeye yükselmiş. Son süratini koruyan S3, hala 250 km/s sürate ulaşabiliyor. 6 ileri manuel şanzıman ve Audi’nin dört çeker sistemi Quattro da S3 Sportback’teki görevine devam ediyor.

Artan gücün yanında S3 Sportback birçok tasarımsal değişiklik de var. 18 inç alaşım jantlar, 17 inçlik siyah fren kaliperleri, 25 mm düşük konumlandırılmış süspansiyonlar, gündüz kullanımı için uygun LED’lerle çevrelenmiş xenon plus farlar, yeni ızgara, tampon ve tavan spoileri ilk göze çarpan detaylar.

Sportback’in iç tasarımında ise güncellenen kumaş, deri veya deri alcantra karışımlı koltuklar, opsiyonel olarak sunulan spor koltuklar, alüminyum pedallar, siyah veya gümüş tavan aydınlatması gibi birçok detay da farklılıklara gidilmiş.

Yenilenen A3’ün tüm versiyonları yaz aylarında satışa sunulacak ve otomobilin fiyatı ise 20,350 Euro’dan başlayacak.


Add Post To: | Digg| Technorati| del.icio.us| Stumbleupon| Reddit| BlinkList| Furl| Spurl| Yahoo| Simpy|

0 yorum