YENİ VW Phaeton

categories : | 0 yorum »










Dış Tasarım

Volkswagen Phaeton’un dış tasarımındaki net ve uyumlu çizgileri üstün güç ve özgüven yansıtmaktadır.
Sadece Phaeton’a özel olarak yeni bir boyama yönetimi geliştirildi. Kullanılan boyanın en önemli özellikleri Eşsiz renk seçeneklerinin bulunması ve yüksek çizilmeme mukavemetinin sağlanmış olması. Kromdan üretilen egsoz borusu, W12-Motorlu Phaeton’un sportif ve çarpıcı bir tasarım özelliği uyumlu bir şekilde tampona entegre edilmiştir. W12-Motorlu Phaeton’un güçlü etkisini, “Champion” tipi 18 inç alaşım jantlar sağlıyor. V6-Motorlu Phaeton içinse sportif-zarif bir havayı “Dynamic” tipi 16 inç alaşım jantlar sağlıyor. Alıcı-verici antenleri neredeyse görünmeyecek şekilde arka cama entegre edilmiştir. Navigasyon sistemi ve mobil telefon için tasarlanmış cam altı anteni özel olarak Phaeton için geliştirilmiştir.

Farların dinamik şekli ve far muhafazasındaki reflektörlerin sıralanması Phaeton’a her zaman ileriye yönelik bir bakış sağlamaktadır. İsteğe bağlı elektrikli cam tavan içine entegre edilmiş hıza bağımlı rüzgar savıcı otomatik olarak doğru yüksekliğe çıkar. Rüzgar gürültüsü ve hava cereyanından korur. Opsiyonel olarak solar tavanı elektrikli rüzgar savıcı ile birlikte alabilirsiniz. Toplam 28 solar hücresi 24 watt ile güneş enerjisi depolar. Düz cam optiği ve entegre edilmiş sinyalleri olan Xenon farlar. Dinamik far yükseklik ayarı ihtiyaç duyulduğunda far ayarını düzeltir. LED Sinyaller Phaeton’un yan aynasına entegre edilmiştir. Bunlar iç kısımdan görülebilir ve bu şekilde mutlak bir kontrol sağlar.Phaeton’unuz güvenli , konforlu ve çevre aydınlatması yeni olan bir giriş sunmaktadır. Aydınlatma alanı , uzaktan kumanda veya infotainment üzerinden otomobili çevresi boyunca aydınlatır.

İç Tasarım

Volkswagen Phaeton, Sınıfında en konforlu iç mekana sahiptir. İç mekanda, üstün kalitede el işi malzemeler sade çizgilerle eşsiz bir şekilde birleşiyor. El işçiliği görüyor, hissediyor ve kokusunu alıyorsunuz. Gösterge panelinden arka konsola, oradan da arkaya kadar ustaca işlenmiş döşemelerin ve en zarif derinin, özenle seçilmiş ahşabın ve metalin günümüz lüks anlayışı ile nasıl birleştirildiğinin farkına varıyorsunuz. Phaeton’da en kaliteli deri ile en değerli kumaş kılıflar arasında seçim yapabilirsiniz. Örneğin “Sensitive” deri tipi, sadece değerli mobilyalarda kullanılan yumuşak İtalyan napa derisinden yapılmıştır.
Özel deri donanımları olan “Sensitive” ve “Vienna”, kristal grisi, antrazit, güneş beji, deniz mavisi ve petrol yeşili renklerinde mevcuttur. İstek üzerinde Sensitive kapsamı genişletilerek ön göğüs, kapı döşemeleri ve ön koltukların arka tarafları deriden yapılabilir.
En yüksek düzeyde tasarım ve teknoloji, çok fonksiyonlu, şık dört kolu tasarıma sahip olan direksiyonu tamamlamaktadır: Direksiyon gövdesi ve kolu ön göğsün üst renginde tamamen deri ile kaplanmıştır. Direksiyon entegre edilmiş çift yönlü tuşlar ve döner düğmeler, radyo ve telefon gibi sıklıkla kullanılan donanımları en konforlu şekilde kullanmanızı sağlar. Phaeton’un pedal başlıkları yüksek değerlikli çelikten yapılmıştır. Vites kolu kulisi ve analog saat değerli kromdan yapılmıştır. Sessiz çalışan analog saat Phaeton’un ahşap gösterge tablosuna entegre edilmiştir ve bir navigasyon sistemi kullanarak GPS üzerinden ayarlanabilir. Phaeton’un dekor çıtaları için sadece okaliptus, mersin ağacı, ceviz ağacı kökü veya kestane ağacı gibi değerli ahşap malzemeler kullanılmaktadır. İstek üzerine farklı ahşap türleri arasında seçim yapabilirsiniz.Dikiz aynasında, ön ve arka tavan modüllerinde bulunan aydınlatmalar, yolcular için dört okuma lambası, aydınlatılmış kapı kolları ve otomatik ayak bölmesi aydınlatması, ışık kısıcıları vasıtasıyla en uygun şekilde ayarlanabilir. Ufak tefek eşyalarınızı rahatça koyabileceğiniz kapılardaki ve orta kol dayalarındaki (ön ve arka) açılabilir gözler sayesinde herşey elinizin altında. Phaeton’un iç mekanı her detayıyla etkiliyor. En sevdiğiniz içeceğin hep elinizin altında olması için önde ve arkada 2 şer bardak tutucu bulunmaktadır. Phaeton , üst sınıfın temsilcisi sedan olarak 4 mevsim klimatizasyon sağlar. 4C-klimatronik sayesinde hem sürücü hem de yolcular birbirlerinden bağımsız olarak kişisel klima isteklerini seçebilirler.

Teknik Bilgiler

Yüksek teknolojili V6 benzinli motor 177 kW (241PS) güç üretmektedir ve maksimum 315 Nm tork çıkarmaktadır. Phaeton W12 motoru ile büyük gücü sayesinde rekor kırıyor. Sadece dünyanın en kompakt 12 silindir olanı değil aynı zamanda seri olarak üretilen en güçlü otomobil, Phaeton’un W12 motoru 6lt. Hacim ile 309kW (420PS) güç üretirken, 5.8 saniye içinde 100km/s’e ulaşıyor. W12 motoru, dinamizmini ve gücünü üstün sportifliğini alışılmışın dışında sessiz çaşılma prensibi ile birleşiyor.

Phaeton’da birbiri ile mükemmel derecede uyumlu çalışan elektronik yürür aksam sistemi, çekiş gücünü yol durumunu nasıl olursa olsun yola en iyi şekilde aktarılmasını sağlar. Yeni, sürekli dört çeker sistemi 4MOTION, motorun gücünü her durumda en uygun þekilde dört tekere tümüyle aktarılmaktadır. Sonuç: mükemmel yol tutuşu, daha fazla güvenlik, daha keyifli sürüşler.
Standart olarak sunulan havalı amortisör Airmotion konsepti sayesinde yürür aksam amortisörlerinde yeni bir çığır açılıyor. Çünkü 4 yürür aksamı bir arada bulunduruyor: Seyahat konforu sağlayan bir yürür aksam, yüksek hızlar için alçaltılmış bir spor yürür aksam, arazi için yükseltilmiş başka bir yürür aksam ve otomatik ayar. Amortisörlerin seçimi manuel veya otomatik olarak gerçekleşiyor. Bu sayede konfor ve alışılmışın dışında bir manuel şanzıman elde edilmiştir.
Servotronic direksiyonla yolu tam anlamıyla hissedersiniz. Hidrolik destek hıza bağımlı olarak ayarlanmaktadır. Böylece hızlı sürüşlerde bile yüksek güvenlik ve tam araç hakimiyeti sağlanmıştır.

Phaeton’daki infotainment sistem mobil iletişimi, bilgiyi ve eğlenceyi birleştirmektedir. Önemli fonksiyonlara menüler içinde dolaşarak değil, doğrudan erişebilirsiniz. Her şeyden önemlisi, karışık sorular sormak yerine net cevaplar veren bir bilgisayar yaratılmıştır.

Gösterge tablosundaki çok fonksiyonlu göstergede sürüş ile ilgili tüm bilgiler gösterilmektedir. 5 inç büyüklğündeki ekran sürüş ve tüketim verileri, lastik basınçları veya radyo istasyonu gibi bilgileri göstermektedir.

Yüksek çözünürlük 7 inç büyüklüğündeki renkli ekran üzerinden Navigasyon sistemi size yolunuzu göstermektedir. Göstermenin yanında yolunuzu dinleyerek de bulabilirsiniz.

“8/10 Audio Sitemi” 8 kanallı güçlendiricisi ile 190 Watt’ı 10 hoparlörlen sağlar. En kalın sesten en ince sese kadar mükemmel akustik sunar. 12/12 high-end sistemi ile oturduğunuz her koltuktan eşsiz bir müzik şölenine tanık olmakla beraber, 12 kanallı güçlendirici, CD çalar, 270 Watt, 12 üst kalitede hoparlör, dijital sinyal işlemcileri, farklı mekan simulasyonları sunar.

Phaeton’daki mobil iletişim çok basittir: Bilgilendirici sistem ve çok fonksiyonlu direksiyon üzerinden tüm telefon fonksiyonlarına hızlı bir şekilde erişebilirisiniz. Ayrıca Araç sabitken navigasyon sistemi üzerinden televizyon seyredebilir ve teletext yayınları alabilirsiniz.

Sürüşü kolaylaştırmak için ve güvenliği arttırmak amacıyla Phaeton’daki önemli fonksiyonlar otomatik olarak kumanda edilmektedir. Güvenilir sensörler havanın ne zaman karadığını algılar, cam silecekleri hangi hızda çalışacağını belirler veya park ederken size yardım eder. Kızılötesi sensörler ön camdaki nemi ölçerler. Yağmur yağması durumunda cam silecekleri harekete geçer ve yağışın yoğunluğunu göre hızlı veya yavaş çalışırlar. Kendinizden kaynaklanan hasarların oluşmasını engellemek amacıyla park mesafe kontrolü, sürücü manevra yaparken destekler. W12 Phaeton alüminyum menteşeli bagaj kapağı elektrikli bir motor sayesinde zahmetsizce ve yumuşak bir şekilde kapanır. Bu sistem V6 motorda da istek üzerine alınabilir.

Güvenlik

Yeni anahtarsız giriş sayesinde Phaeton kişisel kodunuzun sinyalini tanır ve kapıları açar.Phaeton yolcularını otomatik kilitleme ile korur. Bu sistem otomobilin süretine bağlı olup heran devre dışı bırakılabilir. Elektronik dengeleme programı (ESP) Phaeton’u ABS,EBV,ASR ve EDS gibi diğer yürür aksam sistemleri ile güvenli bir şekilde yolda tutar. Fren yardımcısı acil fren durumlarını algılar , otomatik olarak maksimum fren basıncını uygular ve böylece güvenli bir frenlemeyi sağlar. Toplam sekiz hava yastığı yolcuları korumaktadır. İki ön hava yastığı , dört yan hava yastığı ve A ile C kolonu arasındaki cam yüzeyini iyi şekilde örten iki yeni hava yastığı. İsofix çocuk koltuğunun tespit noktaları kaportaya sağlam bir şekilde kaynaklanmıştır. Bu sayede hem çocuk koltuğunun yerleştirilmesi kolaylaşır , hem de sıkı bir tutuş sağlanmış olunur. Eşsiz baş dayamalıkları bir beyin travması geçirme riskinizi düşürür. Bir arkadan çarpmada kafa ile dayamalık arasındaki mesafeyi saniyenin binde biri zamanında kısaltırlar. 18 yollu ön koltuklardaki çift gergili kemer sistemi mükemmel konfor ve emniyet sağlar. Daha fazla hareket özgürlüğü sunar ve savrulmalara daha hızlı cevap verir. Oldukça dayanıklı bir yolcu bölmesi ve kırık bırakmayan özel plastiklerin kullanılması dayanıklılık ve çarpışma güvenliğinde yüksek bir ölçüyü garanti ederler.


Add Post To: | Digg| Technorati| del.icio.us| Stumbleupon| Reddit| BlinkList| Furl| Spurl| Yahoo| Simpy|

0 yorum