CITROEN C6

categories : , | 0 yorum »




CITROËN’in sofistike yıldızı C6, 2006’da Türkiye’de Citroën teknolojisi, konforunun büyük araç konseptiyle birleştiği sofistike C6, yollardaki yerini alıyor. Üst segment araçlarda zarafeti, teknolojisi ve sahip olduğu benzersiz özellikleriyle C6, otomobil kavramına yeni bir yaklaşım getiriyor.
2006’da Türkiye’nin beğenisine sunulacak C6, Citroen’in sahip olduğu tüm üstün değerlere yer veriyor. C6, sınıfının özelliklerini taşırken, teknolojisinden tasarımına sahip olduğu yenilikleriyle fark yaratıyor.

Otomobil dünyasının yeni teknolojileri ve gerçek performans

C6, artık standartlaşan tüm teknolojik öğelerin ötesinde otomobil dünyasının yeni yeni tanışmaya başladığı teknolojileri de kullanıcılarına sunuyor. Head-up display teknolojisi, aracın hızı ve navigasyon bilgilerini ön cama yansıtarak sürücünün gözünü yoldan ayırmadan istediği bilgilere ulaşmasını sağlıyor. Yönsel xenon farlar sürücünün aydınlatmak istediği tüm noktaları görünür kılıyor. Değişken amortisör sertliğine sahip aktif süspansiyon, istem dışı şerit değişiminde devreye giren uyarı sistemi (AFIL -Lane Departure Warning System) gibi birçok teknolojik yenilik C6’da yer alıyor.

Citroën ailesinde ilk kez kullanılan 208 HP’lik 2.7 lt.V6 HDI dizel motor C6’nın konseptine uygun güç ve performansı üretiyor. Yeni geliştirilen 2.7 litrelik HDi motorun yanı sıra üretimde kullanılan 3.0 benzinli motor ise 215 HP güç üretiyor. İki motor da standart olarak 6 ileri otomatik şanzımanla birlikte görev yapıyorlar.

Zarif, sofistike, bakışları üzerinde toplayan tasarım

Sportif bir otomobil ile sofistike bir tasarımın çizgileri C6’da buluşuyor. C6’nın ön tarafında yer alan büyük radyatör ızgarası ve kalın krom çerçeveler C6’nın ön görünüm kimliğini oluştururken, çamurluklara doğru uzayan farlar da kişiliğini daha güçlü bir şekilde yansıtıyor.

Uzun dingil mesafesi, akıcı, aerodinamik profil ve otomobilin genel olarak alçak yapısı, C6’nın görünüşünü desteklerken, aynı zamanda geniş bir hacmi, sağlamlığı ve gücü de işaret ediyor. C6’nın yan camlarının tasarımı tavan tasarımıyla aynı çizgileri izliyor ve bagaja kadar devam ediyor. Coupe otomobillere özgü bu tasarım, çerçevesiz kapıların uygulanmasıyla C6’ya yansıtılıyor.

Arka camın geleneksel tasarımlardan farklı içbü*** yapısı, bagajın sıra dışı şekliyle bütünleşiyor. Ayrıca bagaj kapağındaki aktif spoyler hızlı seyirlerde otomatik olarak kalkıyor ve Citroën’in aerodinamizm konusunda taşıdığı artıları ön plana çıkartıyor.



Eksiksiz bir konfor ve güvenlik anlayışı
Citroën C6’nın iç mekanında hem geniş bir hareket alanı hem de eksiksiz bir konfor sunuluyor. İç mekandaki her özellik, yolcu konforunun üst seviyeye çıkartılması için özel olarak hazırlandı. Bunların başında çok yönlü ayarlanabilen koltuklar, mükemmel ses yalıtımı, iç mekanda uygun sıcaklık konforu ve özel olarak hazırlanmış sürüş pozisyonu geliyor.

Sürüş pozisyonu özel olarak hazırlanan Citroën C6’da bir yandan kokpit yapısı sürücünün dikkatini yola yoğunlaştırmasına yardımcı olurken, özel katmanlı yan camlar sürücüye ulaşabilecek olan gürültüyü azaltıyor. Yolcular, geniş iç mekan hacmiyle rahat yolculuk imkanı bulurlarken, arka koltuk yolcuları da ileri geri kayan arka koltukları elektrikli olarak ayarlayabiliyorlar.

Citroën C6’da sağ-sol ve ön-arka klimayı birbirinden ayıran bir sistem bulunuyor. Yumuşak bir difüzyon sistemi içeren C6, ön ve arka koltuk yolcularını birbirlerinden ayırmayı başardı ve iklim konforunu en üst seviyeye çıkarttı.

Güvenlik konusunda da C6 kusursuz... ABS,ESP gibi sürüş sistemleri, sağlam karoser yapısı, hava yastıkları, diz hava yastığı, aktif koltuk başlıkları gibi üst düzey uygulamalar yüksek seviyede aktif ve pasif güvenlik sağlıyor.

C6 segmentinde yaya güvenliğini de aktif kaput sistemi ile en ileri derecede düşünen tek araç olup, yaya güvenliği testinde dört yıldıza ulaşmıştır. Aktif kaput sistemi ile; yayaya çarpıldığında kaputun özel aktif menteşelerle daha yukarı kaldırılması ve buna bağlı olarak çarpılan kişinin başının motor aksamına değmesi ve ölümcül yara alması engellenmektedir.
TEKNİK ÖZELLİKLER C6 3.0İ V6 C6 2.7 HDI V6

MOTOR
Silindir Adeti 6 6
Silindir Hacmi (cm³) 2946 2720
Max Güç hp (dv/dak) 215/6000 208/4000
Max Tork Nm (dv/dak) 290/3750 440/1900
VİTES KUTUSU Sekansiyel kumandalı otoadaptif otomatik-6 ileri
BOYUTLAR
Uzunluk (mm) 4908
Genişlik (mm) 1860
Aynalar dahil genişlik (mm) 2080
Yükseklik (mm) 1464
Dingil mesafesi (mm) 2900
Bagaj Hacmi (lt) 488/470*
Yakıt Deposu (lt) 72
PERFORMANS
Maksimum Hız (km/s) 230
0-100 km Hızlanma (sn) 9,4 8,9
YAKIT TÜKETİMİ (CEE normu 1999-100)
Şehir İçi (lt/100 km) 16,3 12
Şehir Dışı (lt/100 km) 8,2 6,8
Ortalama (lt/100 km) 11,2 8,7


Add Post To: | Digg| Technorati| del.icio.us| Stumbleupon| Reddit| BlinkList| Furl| Spurl| Yahoo| Simpy|

0 yorum